Sayfalar

20 Haziran 2007 Çarşamba

FATİH TERİM'İN MAAŞI


Vatandaş, 8 Sezer, 15 Erdoğan eden Terim'in maaşından şikayetçi!..


Ankara'da yaşayan Ali Küçükay isimli bir vatandaş,110 bin YTL olan ( 1.320 milyon YTL) Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in maaşını Meclis Dilekçe Komisyonu'na şikayet etti. Terim'in 2006'da 14-15 bin YTL maaş alan Cumhurbaşkanı Sezer'den 8 kat, 7.5-8 bin YTL maaş alan Başbakan Erdoğan'dan 15 kat, 7.2-7.6 bin YTL alan bakan ve vekillerden 16 kat yüksek maaş alan Terim hakkındaki şikayeti ciddiye alan Komisyon Başkanlık Divanı, konuyu spordan sorumlu Devlet Bakanlığı'na iletti. Bakanlık da cevabında, spor sektöründe ve özellikle futbolda uluslararası düzeyde başarılı olmuş futbolcu ve teknik adamların ücretlerinin belirlenmesinde o ülkelerin geçerli asgari ücret ve kişi başına geliriyle karşılaştırılmasının sözkonusu olamayacağına işaret etti.

TERİM AZ BİLE ALIYORMUŞ!

Bakanlık, durumun daha iyi anlaşılması için Avrupa'dan ve Türkiye'den bazı milli takım ve kulüp antrenörlerinin yıllık ve primden bağımsız ücretlerinden örnekler de verdi. Yıllık 1.320 milyon YTL alan Terim'in maaşının yüksekliğinden şikayetçi olan vatandaşa karşılaştırmalı olarak şu bilgiler verildi:

"İngiltere Milli Takımı Teknik Sven Goran Eriksson: Yıllık 13 milyon YTL, Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Jürgen Klinsmann: 7 milyon YTL, Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho: 17 milyon YTL, Manchester United Teknik Direktörü Alex Ferguson: 13 milyon YTL, Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger: 9.6 milyon YTL, Bayern Münih Teknik Direktörü Ottmar Hitzfeld: 7.4 milyon YTL, Juventus Teknik Direktörü: 87 milyon YTL"
ANKARA(ANKA)

Hiç yorum yok: