Sayfalar

17 Mayıs 2009 Pazar

HİÇ TÜRK YOK MU?

Rum-Gürcü Tayyip ve
Kürt kökenli Bakanları ve Danışmanları
Başbakan Tayyip Erdoğan:
Tayyip geçen sene memleketi Rize'nin Güneysu belde'sine gittiginde hemşehrileri Tayyip'i `POTAMYAYA HOŞGELDİN' pankarti ile karşıladı. Medya bu pankart uzerinde pek durmadı. Potamya ne demekti? Güneysu beldesinin Rumca ismi Potamya'dır. Bu beldenin ahalisinin bir kısmı müslüman olmuş Rum'dur. Hala beldenin Rumca ismini kullandıklarına göre asimilasyon tam gerçekleşmemiş demektir.. Tayyip Erdogan bu pankarttan rahatsız olmadı. İhtimal ki kendiside Rum kökenlidir. Yine geçen sene Tayyip Erdoğan Gürcistan devlet başkanı ile görüşmesinde kendisininde Gürcü oldugunu soyledi. Bu bağlamda Tayyip'in Gürcü olma ihtimalide yüksek. Kısacası Tayyip Erdoğan Türk kökenli degildir. Zaten Türklük şuuruda taşımamaktadır. Zorunlu olmadıkça Türk sözünü kullanmaz. Türklüğü ve Türk milliyetçiliğini ayrımcılık olarak değerlendirdiğini çoğu kere vurgulamıştır.
TBMM başkanlığı yapmış Bülent Arınç:
Manisa dogumlu, Manisa milletvekili oldugu icin ve Turkce'yi de guzel kullanmasindan oturu halk tarafindan Manisali bir Turk oldugu sanilmaktadir. Halbuki Bulent Arinc'in kokeni Tunceli'ye dayanmaktadir. Yillar once Manisa'ya goc etmis bir Kurt ailesinin torunudur.
Disisleri Bakani ve yeni cumhurbaşkanı Abdullah Gul:
Kayseri doğumlu ve Kayseri milletvekili olan Abdullah Gul, çok eskiden Kayseri'ye yerleşen Siirt kökenli bir ailenin oğludur. Arap kökenlidir.
İçişleri Bakanlığı yapmış Abdulkadir Aksu:
Diyarbakir doğumlu olan Abdulkadir Aksu Kürttür. Göreve geldiğinden sonra Emniyet teşkilatındaki Fetullahçı - kürt kadrolaşma inanılmaz artmıştır.
Milli Egitim Bakanlığı yapmış Hüseyin Çelik:
Van'li olan Huseyin Celik Kurt Arap melezidir. Kurtce sarkilarla egitim ogretim sezonu acisli yapilmasi ilk kez Huseyin Celik'in bakanligi doneminde gorulmustur.
Basbakan yardımcılığı yapmış olan Dengir Mir Mehmet Fırat:
Hukumette en kilit isim olarak gosterilen basbakan yardimcılığı yapmış olan Dengir M. M. Fırat 1925 yilinda idam edilen Kürt isyanci Şeyh Said'in torunudur. Mersin ve Adana milletvekili olan Firat, Mersin'de ki Kürt nufus hareketini yönlendiren kişilerden birisidir.
2 Agustos 2002 Cuma gunu mecliste sinir oynatan ses tonuyla bebek katili Abdullah Öcalan'ı kastederek "Asamadiniz! Asamazsiniz!Asamayacaksiniz!" diye haykirmistir.
Bayındırlık ve İskân Bakanı Zeki Ergezen:
Kürt kökenli olan Zeki ergezen Nakşibendi tarikatının Tillo koluna mensuptur.
BAŞBAKANIN DANIŞMANLARI
Bahcemize köpek alırken bile soyunu araştırıyoruz da bizi yönetecek kişileri seçerken neden soylarına dikkat etmiyoruz?
1) MÜCAHİT ASLAN
Tarih 28 Mart 1994. Istanbul Aksaray'da oto galerisi, yeleklerinin uzerinde "polis" yazan, 8 kisi tarafindan basildi. 42 yasindaki galeri sahibi ve 32 yasindaki yegeni, dukkanda bulunan musteriler ve konuklarin gozleri onunde, "karakola gitmemiz gerekiyor" diye alinip götürüldü. Galeri sahibi daha once de uyusturucu kacirdigi, PKK'ya parasal yardim ettigi iddialariyla gozaltina alinmisti. Bu nedenle karakola goturulmesini hic yadirgamadi. Ertesi gun. Kinali - Sakarya TEM otoyolunda, Hendek gişelerine bir kilometre kala, şakağına sıkılan tek kurşunla oldürülen galeri sahibi ile kalbine uç kurşun sıkılmış, gözleri bağlı yeğeninin cesedi bulundu...
O günler, PKK'ya yardim eden Kürt işadamlarının oldürüldüğü günlerdi...
Aradan yıllar geçti. Oldürülen Kürt işadamının bir başka yeğeni bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın danısmanı.
Öyle sıradan bir danışman değil ama;
10 Aralik 2002 tarihinde, Beyaz Saray'da ABD Baskani Bush ile AKP Genel Baskani
R.T. Erdoğan'ın yaptığı toplantıya katılan birkaç isimden biri.
Babası milletvekili.
Babası bir dönem insan hakları meseleriyle çok yakından ilgiliydi; dernek başkanıydı; fırsat buldukça da İstanbul-Ankara belediyelerinin köprü, yol ihalelerini alırdı.
Ailece S-300 Mercedese biniyorlar...
Danışmanınn üniversite mezunu bile olmadığı söyleniyor.
Başbakan Erdoğan'ın bu danışmana özel bir sevgisi olduğu biliniyor.
2) CÜNEYD ZAPSU
Bu danisman Guneydogu'nun en buyuk Kurt asiretinin uyesi. Dedesi ilk Kurtce tiyatro eseri yazan bir edebiyatci. Ehl-i Sunnet dergisinin sahibi. Turkce-Kurtce yayinlanan "Jin" dergisinin onde gelen isimlerinden. Danismanin halasi, faili mechul bir cinayete kurban giden Kurt hareketinin onde gelen isimlerinden Musa Anter'in esi. Danismanin enistesi olduruldugunde Abdullah Ocalan bassagligi mesaji yayinladi. Oldurulen bu Anter'in yegeni milletvekili de yine faili mechul bir cinayete kurban gitti. Danisman yakin akrabalari gibi Dogu ve Guneydogu'da gezmiyor. O'nun bir ayagi hep Amerika'da. Orada da siradan yerlere gitmiyor. Ornegin bugunlerde, Florida TAMPA'da ABD Askeri Komuta Merkezi'nin bulundugu Mac Dill Hava Ussu'ne sik sik ugradigi soyleniyor. Biliyorsunuz, ABD'nin Irak isgalini komuta ettigi 9 merkezden biri burasi. TUSIAD uyesi bu danisman, Basbakan Erdogan' in ozellikle yurt disindaki tum resmi-ozel gorusmelerinde bulunuyor. Erdogan'in "aklinin yarisi" oldugu iddia edilen bu danisman, isin tuhaf yani, daha çok Korkut Ozal'a yakin.
3) ÖMER ÇELIK
Bu danisman aslen Diyarbakırlı. Ama doğum yeri başka. Fakat Kürt olduğunu saklamıyor. Gazi Üniversitesi Kamu yönetimi mezunu. Dil bilmiyor sayılır. Bir dönem radikal islamcıydı. Yaşar Kaplan'in aylık Düşünce Edebiyat dergisinde editörlük yaptı. Buradan daha ilimli, Ali Bulaç'ın Bilgi ve Hikmet Dergisi'ne geçti. Ali Bulaç sayesinde R.T. Erdogan ile tanıştı. Sonra Yeni Şafak gazetesine geçti, köşe yazarı oldu. Bir ara Dinç Bilgin grubunda, sonra Aydın Doğan grubunda ve son olarak da Uzan grubunda çalıştı...
Yoksuldu; üniversitede yurtta kalıyordu; şimdi lüks otellerden cıkmıyor, 100 bin dolarlık jeeplere biniyor. Bekar. Kırık bir aşk hikayesi var. Yazmam ama... Meclis kulisinde dedikodu yapmayı seviyor: İki yıl nce Lale Mansur ile flört ettiğini söylüyordu, şimdi de Deniz Akkaya ile 6 ay birlikte oldugunu...
Sohbetleri renkli olsa da, AKP Grubu bu danışmanı hiç sevmiyor.
Öyle ki, "Grupta ikinci tezkereyi geçirmek icin, Amerikayı göklere çıkaran konuşmaya kızıp hayır oyu verdim" diyen AKP milletvekilleri var! Bu danışman-milletvekili Başbakan Erdoğan'a özellikle Ortadoğu konusunda danışmanlık yapıyor...
4) EGEMEN BAĞIŞ
Babası Güneydoğu'da bir şehrin belediye başkanıydı. O ise Beyaz Saray'in yeminli muşaviriydi. Nerden nereye... ABD vatandaşı olduğu iddia ediliyor. Ama şimdi o hem danışman hem milletvekili. Uzatmayalım. Başbakan Erdoğan'in tüm danişmanlarının Kürt olmaları tesadüf mü? Öyle kabul edelim! Peki hepsinin bir sekilde ABD ile yakin temas icinde olmalarini nasil aciklayacagiz? Devletin kritik noktalari Kurtlerin elindedir. Mevcut milletvekili ve bakanlarin yaklasik yarisi Kurt kokenlidir. Sadece Guneydogu degil, diger bolgelerimizin milletvekillerinin bile onemli bir kismi Kurttur. Turkiye genelinde su an %5-6`lik bir nufusa sahip olan Kurtler mecliste %50 ile temsil edilmektedirler. Turkmen topraklarini isgal eden Barzani 2 sene once Turkiye Buyuk Millet Meclisinde kendisine bagli 75 milletvekili oldugunu aciklamisti. Kimse bu milletvekilleri kimlerdir diye arastirmadi. Kaynadi gitti bu aciklama. Turk mileti icindeki dusmanini yanlis yerlerde ariyor; biraz kafasini kaldirip yukariya bakmasi gerekiyor...

Peki hiç Türk yok mu mecliste? Var elbette.
Fakat onlarda hümanist veya ümmetçi düşünce yapısına sahip oldukları için Türk milli menfaatlerini yeterince savunamıyorlar..

"SOYDUR ÇEKER. BOKTUR KOKAR'' demiş atalarımız. Yine buna benzer bir sözde Hoca Ahmet Yesevi söylemiş: " İnat ile girmeyin soysop faslına; itse it, kurtsa kurt döner aslına".
Bahçemize köpek alırken bile soyunu araştırıyoruz da bizi yönetecek kişileri seçerken neden soylarına dikkat etmiyoruz?
Türklüğü bir övünç meselesi olarak görmeyenlere neden devlet yönetimini teslim ediyoruz?
*****************************************
Yazının linki; http://newsgroups.derkeiler.com/Archive/Soc/soc.culture.turkish/2005-08/msg00499.html