Sayfalar

25 Mayıs 2007 Cuma

Time Dergisi Yılın Adamını Seçti: Sen


Ne harika bir seçim. Evet, Time Dergisi 2006 yılının en önemli kişisini seçti. İnternette içerik yaratan, katılan, paylaşan herkes… Yılın adamı “sen”sin.


Blog’lar, YouTube, Wikipedia, Bildirgeç, Sosyomat, Ekşi Sözlük, Flickr, Limk… ve daha nicelerini henüz kullanmıyorsanız, beklemeyin. Duyurun siz de sesinizi.

Üretkenlik ve inovasyonda çığır açacak yepyeni bir dönem bu. Kişiden kişiye, toplumdan topluma… Kullanıcıların içerik yarattığı yeni nesil internette artık ortak iyelik; yani ortaklaşalık ve iş birliği yapmak var.

Time güzel ifade etmiş;


İçimizdeki gücü açığa çıkarıp birbirimize çok da karşılık beklemeden yardım etmek… Bu sadece dünyayı değiştirmekle kalmayacak, dünyanın nasıl değişeceğini de değiştirecek.

Kim bu insanlar? Gerçekten… Uzun ve yorucu bir iş gününden sonra; ‘hayır bu akşam televizyonu açmayacağım’ deyip bilgisayarın karşısına geçen? Az önce yemek yediği restaurantta yaşadığı deneyimi bloguna yazan, YouTube’a göndereceği video’sunu edit’leyen, Last FM’de beğendiği şarkıların listesi yapıp arkadaşlarıyla paylaşan, Flickr’da gördüğü bir resime yorum ekleyen…

Kimde var bu kadar zaman, enerji ve tutku.


Cevap; sizde. Başı boş kalmış global medyada dizginleri ele almaya başlayan; yeni digital demokrasiyi kurup, kurallarını yazan; birşey beklemeden oyunu kendi lehine çevirebilen sizde var.

Bilgisayarın monitörüne bakıp da, karşıdan kimlerin size baktığını tüm samimiyetiyle gerçekten merak edenlerin dönemi bu. Siz hiç mi merak etmiyorsunuz?

Artık bilgi çağını kontrol eden sizsiniz. Kendi dünyanıza hoşgeldiniz.

Daha önceki yıllarda yaptığı gülünç ve tuhaf seçimlerden sonra bu kez doğruyu yapıp yılın adamı olarak sizi, yani hepimizi seçtiği için biz de Time Dergisi’ni tebrik ediyoruz.