Sayfalar

5 Haziran 2010 Cumartesi

Mavi Marmara gemisinin güvertesine Türk bayrağı asanlardan hesap sormalıyız.


Feridun Nevzat


İlk günden beri söylüyorum şimdi sıkı durun.
İsrail Aptal bir devlet değildir ve Hamas ve Ahmedi Nejad ise zannettikleri kadar akıllı değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ise , bazen yöneticileri aptalca yada panik içinde davransa da, her zaman doğruyu görecek kadar bilgi birikimi ve deneyime sahip hepsinden de akıllı bir devlettir.
Mavi Marmara Gemisi Komor bandıralıdır, Türk bayrağı çekemez kardeşim !
Bu gemi, İstanbul Büyükşehir Belediyesine aittir ve KOMOR bandıralıdır.
Bu nedenle İsrail bir Türk gemisine değil, Komor gemisine saldırmıştır.
Bu durumda Türkiye taraf değildir.
Güvertesine Türk Bayrağı asılarak, Türkiye bu oyunun içine çekilmek istenmiştir.
Konu, tamamen Birleşmiş Milletler'e ait bir konudur.
Türkiye'deki provakasyonları durdurmamak için, ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ne de hükümet ve bu durumdan fayda sağlamaya çalışan, dini siyasete alet etmeyi defalarca uygulayanlar;
ilk günden buyana geminin Türk gemisi olmadığını bilmelerine rağmen, bu konuda tek kelime söylememiş, hatta aksini teşvik edecek davranışlarda bulunmuşlardır.
Toplumda infiali teşvik etmişlerdir. Ve bu suçtur.
Türk bandıralı olmayan bir gemiye Türk Bayrağı asarak, vuracağını en başından beri söyleyen bir ülkeye karşı göndermek ve bunu da insani yardım adı altında yapmak, Türkiye'yi bile bile ateşe atmaktır.

Diğer yazılarımda bunun nedenlerini anlatmıştım . Ahmedi Nejad, Hamas ve Türkiye'deki işbirlikçileri çok pis bir oyun oynadılar. Şimdi dava açılmalı bu insanlara, savcılar devreye girmeli.
Ne hakla benim ülkemin bayrağını kullanarak benim ülkemi böyle bir kaosa sokarsınız diyerek.
Ve Herkes şunu bilsin.
Şu anda Uluslararası hukuka göre Türkiye tek başına İsrail'e saldırma hakkına bile sahip değildir. Yaparsa suç işlemiş olur.
Bizi çektikleri tuzağa bakın.
Konu tamamen Birleşmiş milletler ile sınırlı kalmıştır, sadece vicdani ve insani olarak sivillere ateş açan bir devlet terörünü kınamaktan öte hiçbir şey yapılamaz. Ne yazık ki.
Neden en başından bu yana bunu bilen hükümet ve yetkililer bize söylemediler ?
İstediklerini aldılar.
Hepimiz Hamasi olduk dünyanın gözü önünde.
Durun sevgili dostlarım kardeşlerim. Benim sevgili vatansever, insan sever, imanına bağlı dürüst kardeşlerim.
Bir kez daha söylüyorum. Kalleş Araplar, katil İsrail, dost değildir, olmazlar. Hele din kardeşi hiç olamazlar. Mutlaka bir hesap kitapları vardır. Bakın daha neler çıkacak bu işin arkasından.
Evet gemide vurulanlar Türk vatandaşıdır, canımızdır, ciğerimizdir ama herkes kendi inandığını yapmakta özgürdür ve sorumluluğunu da kendisi taşımalıdır.
İsrail % 100 haksızdır ama biz de salak değiliz. Arapların oyuncağı olmayız.
Ve şunu da bilin ki.
Bu işin gerçek nedeni, dış güçlerin Türkiye'deki kontrolü ellerinden kaçırdıklarını bilmelerinden kaynaklanmaktadır.
Türkiye de gerçek Türkiye harekete geçip değişimler yapmaya başlayınca panik oldular. Türkiye'deki İslami siyasilerin elini güçlendirmek istediler. Pensilvanyan’nın elini güçlendirmek istediler. Bu olaylar zinciri Türkiye’nin Gücünü göstermektedir.
Türkiye sahipsiz değildir.
Hiçbir şey de görüldüğü gibi değildir. Daha farklı şeyler de olacak. Sadece bu alanda değil başka alanlarda da. Biz yeter ki Mustafa Kemal çizgisinde Güçlü adımlarla, sapmadan yürümeyi sürdürelim. Provakasyona gelmeyelim. Her şeyin arka planını öğrenmeye devam edelim.


Adı : Mavi Marmara
Bayrak : The Union of Comoros ( Komor Cumhuriyeti )
Türü : Yolcu gemisi
Sistem: İnmersat C sitemi
Numarası : 461695211 461695210

Hiç yorum yok: